Αποτίμηση Ημερίδας με θέμα «Αφήστε με να ζήσω!»

Με εξαιρετική επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ιδίως νέων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, από τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών και την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.), ημερίδα για την προβολή και γνωριμία στο κοινό του νέου Κινήματος με την ονομασία «Αφήστε με να ζήσω!». Το νέο Κίνημα μάχεται υπέρ της ζωής του αγέννητου παιδιού και εναντίον των εκτρώσεων.

ApotimisiPhoto

Η ημερίδα περιελάμβανε πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα.

Το πρωί έλαβαν χώρα διαδραστικές εκδηλώσεις για εφήβους και νέους, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους γύρω από το θαύμα της ζωής και της δημιουργίας ενός νέου ανθρώπου, καθώς και την ενημέρωσή τους για τη μεθοδολογία των εκτρώσεων και τις ποικίλες αρνητικές συνέπειές τους. Υπεύθυνη του πρωινού προγράμματος ήταν η κα Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη - Τσαγκαροπούλου, Ιατρός Πνευμονολόγος, και η κα Ζωή Σιάσου, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών.

Το απογευματινό πρόγραμμα περιελάμβανε επιστημονικές εισηγήσεις για το κοινό. Ο ιατρός κ. Παναγιώτης Δημακάκος, Ομότ. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών και τ. Διευθυντής Β΄ Χειρουργικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου, προσέγγισε το θέμα από την ιατρική σκοπιά. Ο κ. Δήμος Θανάσουλας, Δικηγόρος παρ᾿ Αρείῳ Πάγῳ, το ανέπτυξε από τη νομική άποψη και ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Φιλόθεος Γρηγοριάτης από τη θεολογική. Από βιωματικής πλευράς το θέμα προσέγγισε η κα Μαρία Σπυροπούλου, μητέρα 11 παιδιών. Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Αρχιμ. π. Σαράντης Σαράντος, θεολόγος, εφημέριος Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου. Στην ημερίδα αναγνώσθηκε μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, μέσῳ εκπροσώπου του, ενώ ειδική συνέντευξη για το θέμα παρεχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Πλήθος Ιερών Μητροπόλεων απέστειλαν χαιρετισμούς και εκπροσώπους. Αίσθηση προκάλεσε το συγκινητικό μήνυμα, που εστάλη από τον Ρώσσο Κοσμοναύτη Στρατηγό Βαλέριο Κόρζουν, καθώς και ο συγκλονιστικός χαιρετισμός του κ. Ζούμπου Ιωάννη, του πρώτου αναισθησιολόγου που αρνήθηκε το 1991 να δώσει αναισθησία σε έκτρωση στη Φλώρινα και αθωώθηκε δικαστικά. Τον όλο συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Ιωάννα Σκαρλάτου, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Στην ημερίδα υπογραμμίσθηκε ο σεβασμός της αξίας και του δικαιώματος της ζωής του αγέννητου παιδιού, το οποίο υφίσταται ως ψυχοσωματική οντότητα από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του. Τονίσθηκε ότι οι εκτρώσεις συνιστούν τη σύγχρονη «ύβρι» του Ελληνισμού προς τον Θεό και ότι μόνη λύση για το συνεχιζόμενο αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητος και της πατρίδος μας – η οποία έχει χάσει έναν πληθυσμό 12 εκατομμυρίων ανθρώπων από τότε, το 1986, που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για τις εκτρώσεις – είναι η μετάνοια. Αν δεν υπάρξει αυτή, τότε οδηγούμαστε σέ πλήρη δημογραφική κατάρρευση.

Το νέο Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα των αγέννητων παιδιών, τα οποία βάναυσα καταπατούνται σήμερα στην πατρίδα μας από τον εγκληματικό νόμο των εκτρώσεων, καθώς και για την ηθική και οικονομική στήριξη εγκύων γυναικών, εντός ή εκτός γάμου, προκειμένου να αποφευχθεί η έκτρωση και να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή, άλλωστε τα θύματα σε μια έκτρωση είναι πάντα δύο: το αθώο μωρό και η μητέρα του! Είναι υπόθεση όλων μας το να δώσουμε χαρά, ελπίδα και προοπτική στη νέα οικογένεια και την πατρίδα μας!

Ακολουθήστε το κίνημα στο

- https://www.afistemenaziso.gr
- https://facebook.com/profile.php?id=100024894848169
- https://twitter.com/afistemenaziso
- https://vimeo.com/afistemenaziso

 AfistemeNaZiswLogo