ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ / ΦΑΚΕΛΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ.

NEA ΜΟΝΟ-ΣΕΛΙΔΗ ΕΚΔΟΣΗ !

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ/ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ 1η ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΝΟΝ
Η 2η ΣΕΛΙΔΑ ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

EpistrofiThrisk FORMAC

Οδηγίες προς τους γονείς :

  • Η Πρωτότυπη δήλωση μαζί με το Φάκελο του μαθητή , (όπως ονομάζει το Υπουργείο το βιβλίο των Θρησκευτικών που μοίρασε είτε Δημοτικού, είτε Γυμνασίου, είτε Λυκείου), αποστέλλονται συστημένα ή με courier στην ταχ. Δ/νση του Υπουργείου, που αναγράφεται στην επικεφαλίδα της Δηλώσεως. Οι γονείς κρατούν φωτοτυπίες της. Η αποστολή αυτή μπορεί να γίνει και ομαδικά από περισσότερους γονείς ή άλλους φορείς.
  • Αντίγραφο της δηλώσεως με τον αριθμό αποστολής του φακέλου προς το Υπουργείο παραδίδεται από τους γονείς στον κ. Διευθυντή/τρια της Σχολικής Μονάδας που φοιτά το τέκνο, προς γνώση του Σχολείου και του εκπαιδευτικού ( διδασκάλου ή θεολόγου) ώστε να προσαρμόσει αντίστοιχα το μάθημα που θα παρέχει.
  • Εναλλακτικά, η πρωτότυπη δήλωση μαζί με το φάκελο του μαθητή μπορεί να παραδοθεί στο Διευθυντή/ντρια του Σχολείου του τέκνου τους ο οποίος/η και είναι υποχρεωμένος/η να το παραλάβει σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την διάταξη του άρθ 4 του Ν. 2690/1999 -ΦΕΚ Α' 45 και να τα διαβιβάσει στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Προσοχή ! Δεν ζητά ο γονέας την αποχή του παιδιού του από το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά να διδάσκεται το μάθημα στο παιδί του όπως ο νόμος και οι δικαστικές αποφάσεις επιβάλλουν και δικαιούνται οι μαθητές. Με τον τρόπο αυτό ο κάθε γονέας μαζί με τα δικαιώματα του παιδιού του, υπερασπίζεται και τα δικαιώματα και των άλλων παιδιών, που μπορεί οι γονείς τους να θέλουν, αλλά να μην γνωρίζουν πώς να ενεργήσουν.