1η Ημερίδα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού: Λόγος – Τέχνη – Ήθος

ProgrammaHmeridEllGlwsΤο Σάββατο 2 Μαρτίου, ώρα 4.30 μ.μ., τα Εκπαιδευτήρια «Η Ελληνική Παιδεία» οργανώνουν την «1η Ημερίδα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού: Λόγος – Τέχνη – Ήθος». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Γυμνασίου Αμαρουσίου της «Ελληνικής Παιδείας» (Κανάρη 9, 15126 - Μαρούσι).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση δραστηριοτήτων μαθητών όλων των βαθμίδων των Εκπαιδευτηρίων (Αγώνες Γλώσσας και Πολιτισμού, Αγώνες Ρητορικής και Επιχειρηματολογίας, δρώμενα εμπνευσμένα από την αρχαιοελληνική «πόλιν», παρουσίαση αποσπασμάτων από τους Πέρσες του Αισχύλου κ.ά.), καθώς και παρουσίαση της τραγωδίας Ανδρομάχη του Ευριπίδη από τον Ισπανικό Θεατρικό Όμιλο Αρχαίου Δράματος Selene.

Στην εποχή μας η συστηματική καλλιέργεια των γλωσσικών δεξιοτήτων ως εργαλείο σκέψης και κατανόησης του κόσμου, αλλά και η μέριμνα για την οικείωση των αξιών του ελληνικού πολιτισμού, όπως εκφράζεται στη διαχρονία του, υποβαθμίζονται συνεχώς, στο πλαίσιο μιας κακώς νοούμενης «τεχνοκρατικής» οπτικής. Η Ημερίδα αποσκοπεί στο να αναδείξει δυνατότητες και τρόπους προώθησης της γλωσσικής και πολιτιστικής εκπαίδευσης, μέσα από την παρουσίαση των δράσεων και των συνεργασιών που τα Εκπαιδευτήρια «Η Ελληνική Παιδεία» αναπτύσσουν.

Επισυνάπτουμε το πρόγραμμα με τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις της Ημερίδας, η οποία φιλοδοξούμε να αποτελέσει ετήσιο θεσμό για τα Εκπαιδευτήριά μας.

Είσοδος Ελεύθερη.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6936711936 (κ. Λούντου) http://www.elp.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.