ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

DAKEΗ Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Πειραιά, χαιρετίζει τις αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 της ολομελείας τού Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες ακυρώνονται τα πολυθρησκειακά προγράμματα στο μάθημα των θρησκευτικών και κατοχυρώνεται οριστικά και αμετάκλητα το ανθρώπινο δικαίωμα των παιδιών μας για ορθόδοξο χριστιανικό μάθημα σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών.

Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Πειραιά ενημερώνει τους συναδέλφους θεολόγους καθηγητές ότι σύμφωνα με τις ανωτέρω δύο αποφάσεις τα προγράμματα που ίσχυσαν από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα είναι πλέον άκυρα και απαγορεύεται η διδακτική εφαρμογή τους.

Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Πειραιά καλεί το Υπουργείο Παιδείας:

  • να αποσύρει άμεσα τα ακυρωθέντα παράνομα προγράμματα και τους βάσει αυτών εκδοθέντες «φακέλους μαθήματος»,
  • να προκηρύξει άμεσα και με διαφανείς, αξιοκρατικές διαδικασίες διαγωνισμό για συγγραφή νέων προγραμμάτων και σχολικών βιβλίων, σύμφωνων με το Σύνταγμα, τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις,
  • να λάβει υπόψη στη σύνθεση νέων προγραμμάτων τις προτάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και των διδασκόντων το μάθημα θεολόγων καθηγητών.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει άμεσα να εφαρμόσει τις εν λόγω δύο αποφάσεις τού ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου της Ελληνικής Δημοκρατίας σεβόμενο τους θεσμούς τού δημοκρατικού μας πολιτεύματος!